JAN
BURSA BLACK
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG
SEP
OCT
NOV
DEC
SEP
ESME
EKMEK
OCT
NOV
DEC
JAN
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG
LEMON
SEP
HICAZ
CANER
OCT
NOV
DEC
JAN
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG

NAR HICAZ
Bu meyvenin patendi Antalya Bati Akdeniz Enstitusu tarafindan alinmistir. Turkiye nar ithalatinin buyuk kismini bu cesit olusturur. Meyve kirmizidir, meyve cekirdekleri koyu kirmizidir. Tadi eksimsi tatlidir. Cekirek sertligi orta duzeydedir. 6 ay suresince depolanabilir. Olcumu 65 ila 95 mm arasindadir. Agirligi 150gr. ila 600gr. arasinda degisir. Sap %48,91'dir.


NAR CANER (CEKIRDEKSIZ)
Bu nar cesidi cekirdeksiz nar olarak Dr. Caner Onur tarafindan tanimlanmistir. Saklamaya ve gondermeye cok elverislidir. Son zamanlarda Turkiye ihracatinda populer olmustur.
AYVA ESME
Bu ayva Turkiye'deki en populer cesittir. Bu tatli eksi meyve yuvarlak, sapa dogru uzun ve suludur. Gonderime oldukca uygundur. 6 ay boyunca uygun kosullarda saklanabilir.


AYVA EKMEK
Bu cesit oldukca kaliteli, parlak sari renkli ve armut bicimindedir. Meyve eti sert, sulu ve eksimsidir.

AYVA LIMON
Limon ayva oldukca populer bir tur olmakla birlikte parlak sari renge sahiptir. Meyve sekli sap kismina dogru uzar. Meyve eti sert, sulu ve eksimsidir.
KESTANE (SEKERCI, KABAASI)
Bu kestane cesidi Turkiye'de sekerci ve kabaasi olarak bilinir. Dunyada en yaygin tuketilen cesitlerdir. Meyve Kahverengi ve koyu kahverengi cizgilere sahiptir. Turkiye uretimde Cin'den ve Kore'den sonra 3'uncu en buyuk uretici konumundadir. Avrupa'da da oldukca populer olan bu meyve Turkiye'den orijin alinmistir. Olculeri 55-65, 70-80, 80-90, 100-120 olarak degisir.

SEP
MARRON
OCT
NOV
DEC
JAN
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG

INCIR BURSA SIYAH
Dunyanin en kaliteli incirleri Bursa'da yetismektedir. Cesidin bu kadar populer olmasinin sebebi oldukca dayanikli ve ulasima elverisli olmasidir. Bursa incirleri hic bir kimyasal isleme tabi tutulmadan dayanikli kalabilen az sayidaki incir cesidinden biridir. Bu bakimdan oldukca guvenilir ve natureldir. Meyveler buyuk ve yuvarlaktir. Rengi ise morumsu siyahtir. Meyve eti ise sert ve koyu kirmizi renktedir.
Bu cesit acik yesil renkte, oval bicimdedir. Amerika Birlesik Devletleri'nde Thompson Seedless, Ingiltere'de Lady de Coverly, Iran'da ise Kishmish olarak adlandirilir. Bu cesit Turkiye ihracatinin %98 gibi buyuk bir kismini olusturmaktadir. Salkimlar 450gr. ila 500gr. arasinda degisir, Ayrica oldukca guzel kuru uzum cesidi yapilir.
UZUM SUPERIOR (CEKIRDEKSIZ)
Bu cesit ulkemizin Ege, Akdeniz ve Kuzeydogu Anadolu bolgelerinde yetisir. Erken uretilen bir cesittir. Uretim Temmuz sonu gibi baslar. Buyuk salkimlardan olusur (yaklasik 750gr.) Renk ise acik yesil veya sari olabilir. Meyve cekirdeksiz ve oval bicimindedir.
UZUM RED GLOBE
Bu cesit oldukca buyuktur. Her bir meyvede 3 ila 4 cekirdek bulunur. Oldukca sicak bolgelerde yetisen bu cesit uzun bir olgunlasma doneminden gecer. Salkimlarin agirligi yaklasik 1000gr.'dir. Sezonu ise Eylul ve Ekim aylaridir.
UZUM KARDINAL
Bu cesit ulkemizin Ege, Akdeniz ve Marmara bolgelerinde yetisir. Erken olgunlasan bir meyvedir. Salkimlar buyuktir ve yaklasik 500gr. ila 650gr. arasindadir. Meyveler kirmizimsi mor renktedir. Herbir meyvede 2 ila 4 cekirdek bulunur. Temmuz ortasi gibi uretime baslanir.
UZUM RAZAKI
Bu meyve orta sezonda uretilen bir cesittir. Turkiyede Denizli, Aydin ve Izmir illerinde uretilir. Salkimlar buyuktur ve yaklasik 450gr., ila 500gr. arasinda degisir. Meyvelerin uzun eliptik bir sekli vardir ve sari renklidir. Her bir meyvede 2 , 3 cekirdege rastlanir. Uretim sezonu Agustos ve Eylul aylaridir.




